sobota, 14. marec 2020

UVODNE INFORMACIJE


Spoštovani starši!
V skladu z navodili in priporočili, ki smo jih dobili s strani MIZŠ, se od ponedeljka, 16. 3. 2020 dalje, pouk ne izvaja na šoli, ampak se del pouka izvaja doma po navodilih učiteljev. Na tej spletni strani so pod zavihki po razredih zbrana vsa  navodila za delo do petka, 20. 3. 2020. Znotraj vsakega razreda je preko komentarjev tudi omogočena komunikacija med učenci in učitelji.
Prosimo vas, da skušate delo organizirati tako, da bo enakomerno razporejeno od ponedeljka do petka. Svoje otroke vzpodbujajte, da delajo čimbolj samostojno in se držijo navodil učiteljev, da bodo le-ti lahko zagotovili sprotne povratne informacije.
Spodbujajte vrstniško sodelovanje na daljavo, vendar upoštevajte tudi načela varne rabe interneta.
Prav tako povzemamo priporočila pediatrov, da so otroci za nekaj tednov izključeni ne samo iz šol, ampak tudi iz vseh oblik druženja ali skupinskih športnih in drugih aktivnosti. Zato pediatri odsvetujejo vsa druženja otrok v zaprtih prostorih ali obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Družine naj se zadržujejo doma ali zunaj na prostem, vendar brez druženja z drugimi. Športne aktivnosti lahko skupaj z otrokom izvajamo zunaj na prostem individualno. Prav tako naj to ne bo čas celodnevnega virtualnega druženja, ki sicer ne predstavlja nevarnosti za širjenje virusa, je pa kljub vsemu tvegano početje za otroke in mladostnike, če je časovno in vsebinsko nenadzorovano.

V želji po zdravju in uspešnem medsebojnem sodelovanju vas lepo pozdravljamo.

4 komentarji:

 1. Avtor je odstranil ta komentar.

  OdgovoriIzbriši
 2. Spoštovani,
  zanima me, če nameravate namesto navodil za starše vzpostaviti dejansko šolanje na daljavo (za mlajše otroke). Namreč starši, ki delamo od doma in nismo na čakanju imamo s takšnim načinom poučevanja ogromne težave, saj se otrokom čez dan ne utegnemo posvetiti. Hvala za odgovor.

  OdgovoriIzbriši
 3. Učitelji delujejo po timih. Prosim, da pri komentiranju zapišete tudi priimek in ime, da vas lahko preusmerim na učitelja. Zagotovo v tem trenutku ne moremo govoriti o pouku na daljavo, ampak o učenju na daljavo. Tudi naši učitelji imajo povsem enake težave in vas razumemo. Naše izkušnje pa kažejo, da slovenska infrastruktura še zdaleč ne omogoča, da bi prenesla pouk preko videokonferenčnih povezav. Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da so povezave med 9. in 12. uro dopoldan zelo obremenjene in se videokonferenčna povezava prekinja. Kaj bi bilo še, če bi vse šole vse ure izvajale na tak način. Onemogočili bi delovanje podjetij, kar pa v tem trenutku ni naš namen. Zavedamo se tudi, da učenje na daljavo še zdaleč ne more nadomestiti pouka v šolskih klopeh. V teh razmerah učenci lahko usvojijo le temeljne vsebine, vse ostalo pa bomo morali nadoknaditi v času, ko bodo razmere to dopuščale. Zahvaljujem se vsem, ki ste v ta proces vključeni (učencem, staršem in učiteljem) in ga z razumevanjem tudi sprejemate.
  Franc Renko, pomočnik ravnateljice

  OdgovoriIzbriši